kolmapäev, 1. aprill 2009

Kuidas teha ise plögaburgerit ehk kuidas kokata sama hästi nagu purksiputka Oksana

Kodus hamburgerite valmistamine vahelduseks traditsioonilistele singi-juustu võileibadele on hea vaheldus. Ülbiku kokandusnurgake õpetab tänase naljapäeva puhul valmistama vähemalt sama häid purkse kui pakuvad meie kultuskohad Nõmme tee putkad, Söögiplats jne. Ja seda odavamalt.

Kõige suurem challenge hea purksi valmistamisel kodustes tingimustes on sobiva saia leidmine. Meie kaubandusvõrgus on saada ainult Leiburi hamburgerikuklid, mis teevad oma töö kenasti ära, aga võiks paremad olla. Osad edasijõudnud on näiteks katsetanud Selveri ciabattadega, aga need ei sobi hästi purksiks, sest õige purksi sai on ilma liigse koorikuta.

Olgu, vaja läheb veel Rakvere pihve, hapukoort, ketšupit, salatit (kapsasalat, võib ka lisandiga - kapsa-porgandi, kapsa-porro), liistakat Toast juustu (see kilesse pakitud viilakas). Pihvid lased panni peal väikeses õlis mõlemalt poolt pruuniks ja topid saia vahele, juust jääb pihvide alla. Edasi, kogu värk mikrosse umbes 40 sekundiks. Kui mikrot pole, võib saia ka lihtsalt kuuma panni peal sisekülgedest ära röstida.

Purks uuesti lahti ja määrid pihvide peale varem valmistatud hapukoore-ketšupisegu. Nende segamise vahekord on maitse asi, ma panen tavaliselt 2/3 hapukoort ja 1/3 ketšupit. Väheke soola võid kah juurde segada. Siis asetad pihvide peale salati ja sinna otsa uuesti kastet. Hamburger tagasi kokku ja suru kergelt peale, et ilusasti hambusse mahuks.

See toit maitseb ajalooliselt hästi värskes õhus, niiet võite õue maja ette sööma minna. Head isu! Kui kunagi mahti saan, kirjutan ka sellest, kuidas saada kodustes tingimustes Peetri pizzast paremat tulemust. Aga see saab olema juba pikem tegemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar