kolmapäev, 4. märts 2009

E621 - sinu maitsemeelte tapja

Kuna eelmises postituses oli juttu toidu tegemisest, siis agaramad lugejad küsisid kohe, kas peaks kasutama puljongikuubikuid. Vastus on, ei peaks, aga laisad inimesed nagu mina seda kindlasti teevad.

Mis värk nende puljongikuubikutega siis on? Nimelt sisaldavad need teie kodus arvatavasti kõige suuremas koguses naatriumglutamaati (eeldusel muidugi, et teil puhast glutamaadipulbrit ei ole). Glutamaadid on teie maitsemeeli mõjutavad ained, mis osadel inimestel (eriti lastel!) võivad tekitada tugevat allergiat. Lisaks sellele mõjutavad nad pikaajalisel kasutamisel Teie maitsemeeli nii, et ilma glutamaatideta toiduained tunduvad täiesti maitsetud.

Glutamaate leiate kindlasti:
  • sinkidest, vorstidest, viineritest jne;
  • hiina toidukohtadest;
  • kartulikrõpsudest;
  • lihasnäkkidest;
  • puljongikuubikutest!
Seega, kui on soov tervislikult toituda, siis keetke puljong alati ise kontidest! Valmis keedetud puljong säilib külmkapis vabalt 4-5 päeva, seega võib seda ette valmis teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar