kolmapäev, 4. märts 2009

Mida saab poest 63 krooni eest vaid 0.5 grammi?

Taibukamad lugejad juba teavad, et see on safran. Käisin minagi siis täna poes - seda ülikallist maitseainet kasutan peamiselt kanatoitudes. Üllatus oli aga suur, kui koju jõudes safrani hinda poetšekil ei näinud. Ilmselt oli see Õhtulehe (miks ma Õhtulehe ostsin, sellest juba järgmistes postitustes :)) vahele kassapidaja eest peitu pagenud. Loomulikult ei soovi ma anda ideid kuidas kaubanduskeskusi petta, aga tasuta safran teeb kohe terveks päevaks tuju heaks.

Kuna ma olen oma risotto retseptiga suhteliselt rahul, siis postitan selle siia kah. Kogused on tunde järgi, aga need väga maitseomadusi ei muuda. Ainuke oluline koht on valida õige vedelikukogus, seda olgu pigem rohkem kui vähem.

Kellele ei meeldi teravus, võib ka tsilli välja jätta, aga minuarust tapab see toidu eripära.

Praed kanafilee pannil pruuniks ja maitsestad soolaga. Lõikelaual tükelda kana väikesteks kuubikuteks. Edasi, poti põhja või, hakitud sibulat, mõned hakitud tsillikaunad ja hakitud paprika (värvi ise). Prae neid potis kuniks hakkab põhja kõrbema. Siis lisa pudruriis ja sega paar minutit tugeval tulel, kuniks riis hakkab välja ajama kõrbemise haisu (see on sarnane pähklite röstimisel tekkiva lõhnaga). Edasi, sega sisse kuumas vees tõmmanud safran ja natuke veini (veini võid ka ära jätta, suurt vahet pole). Sega edasi ja varsti lisa tükeldatud kanafilee ja kanapuljong - umbes niipalju, et see segu on parajalt tummine supp. Sega ära, potile kaas peale ja ahju, ütleme 200 kraadi 20 minutit. Pärast seda võta pott välja (kaant ei ava) ja jäta veel 20 minutiks seisma. Ongi valmis, nüüd võid veel mingit maitserohelist juurde segada. Kõrvale sobib hapukoor, head isu!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar